Sinopsis:

A fost odată ca niciodată o regină care cosea. Ea s-a înțepat cu acul, iar o picătură din sângele ei a căzut pe zăpada din grădină. Atunci, ea și-a spus: „Ah, ce mi-aș dori să am un copil cu pielea albă ca zăpada și gura roșie ca sângele”. Visul ei s-a împlinit și, la puțin timp după aceea, regina a născut o fetiță cu pielea albă ca zăpada și gura roșie ca sângele, pe care toți curtenii o numeau Albă ca Zăpada.

Trecu timpul și regina muri, iar Regele s-a recăsătorit cu o femeie foarte frumoasă, dar vanitoasă și cu puteri magice. Ea avea trei miniștri care-i împlineau toate dorințele. Auzise că există pe lume o oglindă fermecată care spune numai adevărul și a cerut miniștrilor să i-o aducă. De cum i-au adus-o, Regina a întrebat oglinda dacă există în țară femeie mai frumoasă decât ea, iar oglinda i-a răspuns: „Tu ești cea mai frumoasă!”.

Albă ca Zăpada crescu fericită la palat și la primul ei bal un prinț dintr-o țară îndepărtată se îndrăgosti de ea pe loc. Regina a observat frumusețea fetei și – când a întrebat din nou oglinda cine e cea mai frumoasă – aceasta spuse „Albă ca Zăpada”. Regina s-a supărat foarte tare, a chemat vânătorul palatului și i-a ordonat să ducă prințesa în pădure, s-o ucidă și, drept dovadă că și-a îndeplinit misiunea, să-I aducă inima într-o casetă. Vânătorul o ia pe Albă ca Zăpada, pleacă împreună în pădure, dar tocmai când încerca să-i ia viața, spiritele pădurii, cu puterile lor magice, reușesc să o salveze. Vânătorul i-a dezvăluit tinerei planul Reginei, a pus în casetă inima unei căprioare și a pornit înapoi spre palat.

Rămasă singură în pădure, Albă ca Zăpada știa de acum că nu se mai poate întoarce acasă, așa că și-a căutat un loc de popas. A ajuns astfel la un culcuș ciudat, format din crengile unui copac uriaș care părea să stea cu susul în jos. S-a așezat să se odihnească și a adormit. Din adâncul pădurii, după o zi de muncă în mina cu pietre scumpe, au apărut șapte pitici, unul mai simpatic decât celălalt. Ei au descoperit-o în locuința lor pe Albă ca Zăpada, care le-a povestit tot ce s-a întâmplat. Ei s-au oferit să o primească să rămână la ei, dar cu o condiție, să nu le iasă din cuvânt și să nu intre în vorbă cu necunoscuți.

Între timp, la palat, Regina primește caseta cu inima de căprioară, întreabă oglinda cine e acum cea mai frumoasă, iar când află că Vânătorul a păcălit-o și că tot Albă ca Zăpada e mai frumoasă hotărăște să se ocupe chiar ea de rivala sa. Înfuriată, Regina pleacă spre pădure. Dimineața, piticii se trezesc și se duc la lucru, iar Albă ca Zăpada rămâne singură ca să aibă grijă de locuința lor. Apare deghizată Regina, care îi face cadou o centură fermecată, numai că centura mai-mai s-o sufoce în strânsoare pe Albă ca Zăpada dacă spiritele pădurii n-ar fi apărut la timp s-o salveze. Văzând că această păcăleală n-a avut rezultat, Regina îi oferă fetei un măr otrăvit. De data aceasta, nici spiritele pădurii, nici piticii care se întorc de la mină nu mai pot face nimic, iar Regina pleacă mulțumită către palat. Tristețe mare în pădure, căci Albă ca Zăpada a rămas fără suflare și nu mai poate fi salvată. Întinsă pe un pat, ea își așteaptă sfârșitul, înconjurată de pitici și spirite, care nu știu că salvarea poate veni doar prin dragoste.

La palat, prințul îndrăgostit de Albă ca Zăpada sosește să-i ceară mâna. Regele e de acord cu căsătoria lor, dar nu știe unde se află prințesa. Vânătorul povestește Regelui despre uneltirile Reginei, așa că toată curtea, în frunte cu Prințul, dar însoțiți și de Regină și suita ei pleacă în grabă spre pădure pentru a o salva. Ajuns la lăcașul piticilor, Prințul o găsește pe Albă ca Zăpada înconjurată de pitici și de spiritele pădurii care o plâng cu mare jale. El vrea să-și ia adio printr-un sărut, sărutul o aduce la viață pe Albă ca Zăpada și toată lumea se bucură, mai puțin Regina, care caută în continuare să o ucidă. Începe o luptă aprigă între Regină și suita Regelui, alături de piticii și spiridușii din pădure. Piticii își dau seama că Regina suferă din cauză că vrea să fie cea mai frumoasă din lume și nu-și dă seama de sufletul său hain, care o urâțește și mai mult. Ei scot niște oglinzi magice, care-ți arată sufletul, nu figura și, îndreptându-le asupra Reginei – vrăjitoare, reușesc să o facă să dispară. Bucuroși că au scăpat de o femeie rea și necruțătoare, regele, curtenii, piticii, spiridușii sărbătoresc împreună căsătoria dintre Albă ca Zăpada și Prinț.

Data Preț Achiziție
Momentan acest spectacol nu este programat.
Vezi ce spectacole sunt în PROGRAM
 • Gen: Spectacol de balet
 • Audiența: +3 ani
 • Durata: 60 min.
Distribuția:
  Emily Hulme, Tiberiu Pepenică, Elena Chirita, Marius Dura, Robert Stefu, Dragos Andruta, Stefan Tănase, Thomas Harden, Andrei Tarcău, Alyn Arhire, Alexandru Chis, Ionuț Picincu, Levente Szasz, Giovanne Frota, Chantal LaBarge, Delia Luca, Saki Ota, Diana Nastase, Edda Elena Romano, Mihaela Anica, Cristina Babalac, Ana Badea, Sabina Chirilă, Consuella Crăciun, Andreea Mirea, Eliisa Nenonen, Maria Serbanoiu, Antonia Nedelcu, Mihai Pricope, Alexandru Ducan, Catalin Tircovnicu, Sophie Hull, Cristian Danu, Andrei Nicolae, Dan Manea
 • Scenografia: Andreia Martinescu
 • Decor: Vladimir Turturica
 • Ilustrația muzicală: Antonel Oprescu
 • Asistent coregrafie: Cristina Opincaru
 • Asistent coregrafie: Cătălin Caracaș
 • Pregătirea muzicală: Bogdan Zamfir
 • Lighting-designer: Alin Popa
 • Producător: Opera Comică pentru Copii

Comunitatea Teatru la Cinema

Vreți să fiți la curent cu spectacolele, evenimentele și ofertele noastre?