Ateliere de magie pentru copii


Academia ,,Teatru la Cinema’’

Ateliere de magie pentru copii

Pentru cei mici lumea este un loc magic!
Dar atunci când se depășește granița curiozității și se așterne dragostea pentru magie ce rămâne altceva de făcut decat să dezvolți această pasiune și să o transformi în artă!
La Teatru la Cinema, alături de îndrăgita magiciana Cristina Strecopîtov, lumea magiei nu mai rămâne o necunoscută pentru cei mici! Și asta nu este tot, pe lângă cunoașterea diverselor trucuri de magie aceștia își vor dezvolta imaginația, creativitatea, personalitatea și dexteritatea!

De ce să alegeți atelierele de magie de la Teatru la Cinema?
Aceste ateliere dezvoltă capacitatea de interacționare cu diverse categorii de public, de lucru cu animalele, deschiderea către nou și creativitate.
Copiii respectă şi aplică proceduri stricte legate de realizarea trucurilor și îmbină elementele tehnice ale execuției cu eleganța și rafinamentul mişcărilor care împreună conduc la realizarea actului artistic.

Cum se vor desfășura Atelierele de magie?
Copiii vor face cunoștință cu magia și vor aprofunda latura prestidigitației, care presupune abilităţi specifice legate de executarea mişcărilor de manipulaţie, iuţeala mâinii, dexteritate, precum şi de redirecţionare a atenţiei şi de dominare, necesare creării iluziilor optice, efectelor de magie generală, micromagie, magie vorbită, mentalism.

De asemenea, copiii vor face cunoștință cu magia de scenă.
Momentele de magie se bazează pe realizarea trucurilor şi a combinaţiilor dintre acestea, în variante originale care urmăresc crearea unor efecte surpriză, încurajarea participării interactive a publicului şi stimularea stării de bună dispoziţie în rândul spectatorilor.
Participantii vor înțelege după aceste ateliere că atitudinile următoare trebuie să facă parte din viața artistică personală.
Atitudinile sunt: dăruirea, calmul, răbdarea, consecvenţa, sârguinţa, respectul pentru public, spontaneitatea, naturaleţea, dezinvoltura, gândirea pozitivă, responsabilitatea, încrederea în sine, plăcerea de a fi în centrul atenţiei.

Pentru fiecare atelier in parte se pot inscrie maxim 10 copii.

Care sunt obiectivele Atelierelor de magie?

 • Cunoașterea istoriei magiei, a importanței codului de etică precum și a regulilor magicianului;
  ABC-ul prestidigitației
 • Selecţionarea trucurilor de caracteristicile personale ale fiecărui cursant și pe baza unor criterii specifice; elaborarea textelor pentru prezentarea trucurilor;
 • Pregătirea tehnică a momentelor de magie;
 • Realizarea momentelor artistice de magie: crearea elementelor de mişcare scenică, conceperea situaţiilor scenice, pregătirea temelor de improvizaţie;

Important!

Vă rugăm să aveți în vedere că acest atelier este destinat exclusiv copiilor, nefiind necesară plata și pentru adulții însoțitori. Pentru o mai bună desfășurare a atelierului, este recomandat ca părinții/ însoțitorii să aștepte în afara sălii de curs, dar acest lucru nu este obligatoriu. În cazul în care copilul nu dorește să rămână neînsoțit, este permis ca adultul să rămână în sală, fără a fi necesară plata separată a unui atelier.

  • Care sunt pașii pentru achiziționarea atelierelor de magie?
 • Ne transmiteți un e-mail la adresa ateliere@teatrulacinema.ro, în care să ne specificați:
  • numele, prenumele cursantului și vârsta
  • numele, prenumele însoțitorului și numărul de telefon
  • cate ateliere doriți să achizitionați
  • datele de facturare (Nume/Prenume și adresa)
 • Noi vă transmitem factura pe adresa de e-mail și dumneavoastră ne confirmați efectuarea plății.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la ateliere@teatrulacinema.ro sau la numărul de telefon 0310051620!

Vă așteptăm cu drag la Atelierele de magie de la Teatru la Cinema!

Pentru a reveni la pagina principală CLICK AICI!