Caravana Teatru la Cinema in Huși


Vești bune pentru copilașii din Huși: din 9 iunie sunt așteptați la Podgoriile Hușilor la spectacolele interactive aduse special de proiectul cultural Teatru la Cinema în cadrul Caravanei care va avea loc în perioada următoare în zona Moldovei, trecând și prin Tecuci, Iași sau Suceava.

No photo description available.

Fiind originar din Huși, nu am putut rata ocazia de a identifica și în orașul meu natal un spațiu optim pentru teatru și a veni cu spectacolele noastre aici.

This image has an empty alt attribute; its file name is 61988192_455812324981068_3994730768269049856_n.png

Ne bucurăm că am găsit această deschidere la Podgoriile Hușilor și le recomandăm tuturor celor care consideră că dețin spații neconvenționale, dar potrivite pentru susținerea de spectacole sau evenimente să ne scrie la caravana@teatrulacinema.ro pentru a găsi o formă de parteneriat benefică pentru toți cei implicați.” a declarat Mihai Penișoară, fondatorul Teatru la Cinema.

Astfel, pe 9 iunie, de la ora 10:00, la Huși va avea loc spectacolul de teatru “Cartea junglei”, urmat de “Motanul încălțat” pe 23 iunie, “Magic Fairytale” (spectacol de magie pentru copii) pe 7 iulie și Pinocchio pe 28 iulie. Biletele la spectacole pot fi cumpărate online pe www.teatrulacinema.ro sau direct de la Podgoriile Hușilor, la prețul de 25 de lei de persoană.

Lansat în ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, care aduce spectacole de teatru în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centre comerciale. În acest moment, Teatru la Cinema este prezent în cinematografele din 14 centre comerciale din 7 orașe din țară (București – 8 mall-uri, Alexandria, Buzău, Focșani, Pitești, Ploiești și Botoșani).Din primăvara acestui an, Teatru la Cinema lansează un nou proiect, Caravana Teatru la Cinema, prin care cele 80 de spectacole pentru copii și 10 pentru adulți din portofoliul instituției sunt scoase din sălile de cinematografe și jucate în alte spații neconvenționale, unde pot fi susținute reprezentații în condiții optime.

Având în vedere că spectacolele noastre sunt deja adaptate pentru a fi jucate în spațiul neconvențional al cinematografelor, acestea pot fi jucate și în cafenele, restaurante, terase, centre comerciale sau în cadrul unor evenimente private… practic, oriunde există doritori de teatru, noi putem oferi spectacole de calitate.

De la bun început, obiectivul nostru a fost să aducem teatrul cât mai aproape de oameni. Entuziasmul din partea spectatorilor, care au umplut sălile aproape de fiecare dată, a arătat că exista o nevoie reală din partea publicului de a avea acces la cultură și în alte spații decât cele clasice. De aceea, în perioada următoare nepropunem să mergem cu spectacolele în cât mai multe localități din țară, unde nu există cinematografe.

Teatru la Cinema este un proiect cultural care facilitează accesul publicului larg la cultură, aducând spectacole de teatru în spațiul neconvențional al cinematografelor. Portofoliul Teatru la Cinema conține peste 80 de spectacole, jucate în 14 cinematografe din principalele centre comerciale din București (8 locații), Buzău, Focșani, Pitești, Ploiești, Alexandria și Botoșani.

Din primăvara anului 2019, spectacolele se joacă și în alte spații neconvenționale: cafenele, restaurante, terase, centre comerciale, companii etc, atât în București, cât și în țară, în cadrul proiectului cultural Caravana Teatru la Cinema.