Sinopsis:

Clorinda și Tisbe, fiicele lui Don Magnifico o necăjesc pe sora lor vitregă Angelina, numită și Cenușăreasa, care are rolul de servitoare în casă. Ea își cântă melodia preferată, despre un rege care s-a căsătorit cu o fată de rând. Deodată, Alidoro, profesorul și sfetnicul Prințului Don Ramiro apare deghizat în cerșetor. Clorinda și Tisbe vor să-l alunge, dar Cenușăreasa îi oferă ajutorul. Mai mulți curteni anunță că Don Ramiro le va face în curând o vizită. El o caută pe cea mai frumoasă fată din ținut și organizează un bal pentru a-și alege viitoarea soție. Don Magnifico speră ca una dintre fetele sale, Clorinda sau Tisbe, să fie aleasă, căci doar căsătoria cu un bărbat bogat ca Prințul va salva averea familiei.

După ce toată lumea pleacă, Ramiro vine singur în casă, îmbrăcat în hainele servitorului său pentru a pune la încercare viitoarele pretendente. Cenușăreasa apare, iar cei doi se îndrăgostesc pe loc. El o întreabă cine e, iar ea, surprinsă, încearcă să-i explice, dar apoi fuge. În sfârșit apare „Prințul”, de fapt valetul lui Don Ramiro, Dandini, deghizat. Magnifico, Tisbe și Clorinda îl lingușesc peste măsură, iar el îi invită la bal. Cenușăreasa cere să meargă și ea, dar Don Magnifico refuză, iar Ramiro observă cât de rău este tratată fata în această casă. Alidoro spune că ar trebui să fie o a treia fiică în această familie, dar Don Magnifico pretinde că aceasta a murit. Rămas singur cu Cenușăreasa, Alidoro îi spune că o va ajuta el să meargă la bal și că Dumnezeu o va răsplăti pentru inima sa bună. La bal, Dandini îi spune Prințului părerea sa proastă în legătură cu cele două surori ale Cenușăresei. Cei doi sunt însă mirați că Alidoro a vorbit de bine despre una dintre fiicele lui Don Magnifico. Clorinda și Tisbe apar din nou, urmărindu-l pe Dandini, care pretinde că este prințul. Când acesta îl oferă pe Ramiro ca soț uneia dintre ele, surorile se revoltă la ideea de a se mărita cu un servitor. Alidoro intră cu o frumoasă necunoscută care, în mod ciudat, seamănă cu Cenușăreasa. Neputând să-și explice prezența acestei femei, cu toții pleacă la cină simțindu-se ca într-un vis. Don Magnifico se teme că sosirea misterioasei necunoscute poate distruge șansele fiicelor sale de a se căsători cu Prințul. Cenușăreasa, plictisită de Dandini, îi mărturisește, crezându-l prinț, că este îndrăgostită de servitorul lui. Auzind acestea, Ramiro, deghizat în continuare în servitor este fericit. Cenușăreasa îi spune că se va întoarce acasă și că nu vrea ca el s-o urmeze. Dacă într-adevăr o iubește, îi dă o brățară cu ajutorul căreia o va găsi. Prințul hotărăște să lupte până la capăt ca să o găsească.

Între timp, Don Magnifico încă e convins că Dandini este Prințul și îi cere acestuia să decidă pe care dintre fiicele sale vrea să o ia în căsătorie. Când Dandini îi dezvăluie că el e de fapt servitorul Prințului, Magnifico se înfurie.

Don Magnifico și cele două surori ale Cenușăresei se întorc acasă supărați. Ei îi ordonă fetei, îmbrăcată din nou sărăcăcios, să pregătească cina. În timpul furtunii care începuse, Alidoro, sfetnicul Prințului face în așa fel încât trăsura acestuia să se strice tocmai în fața casei lui Don Magnifico. Cenușăreasa și Ramiro se recunosc unul pe celălalt și toți ceilalți sunt fie surprinși, fie bucuroși de întâmplare. Ramiro îi ceartă pe Don Magnifico, pe Clorinda și Tisbe pentru felul în care s-au comportat cu Cenușăreasa, dar aceasta decide să îi ierte pe toți trei. Ramiro și Cenușăreasa se căsătoresc, iar în timp ce Don Magnifico încearcă să câștige grația noii prințese, ea îi spune că nu-și dorește decât să o recunoască drept fiica sa.

DataPrețAchiziție
Momentan nu sunt programate reprezentații pentru acest spectacol.
Vezi ce spectacole sunt în PROGRAM
 • Gen: Spectacol de operă
 • Audiența: +7 ani
 • Durata: 90 min
Distribuția:
  Rodica Bunea, Oana Șerban, Virginia Stamate, Mircea Ene, Andrei Petre, Eliisa Nenonen, Ionuț Picincu, Cor:, Yalda Aghabagheri, Oriana Bârlădeanu, Valeria Beliman, Miruna Dascălu, Andrei Lucian Ionescu, Robert Neagu, Bianca Poenaru, Ioana Popa, Victor Șandru, Larisa Vasilache
 • Operă de: Gioachino Rossini
 • Libretul: adaptare după Jacopo Ferretti
 • Regia: Cristian Mihăilescu
 • Conducerea muzicală: Alexandru Ilie / Gheorghe Iliuță
 • Pregătirea muzicală: Abel Corban
 • Pregătirea muzicală: Marius Groza
 • Pregătirea muzicală: Mihaela Neacșu
 • Costume: Iolanda Mutu
 • Decor: Vladimir Turturica
 • Coregrafia: Ionuț Picincu
 • Orchestra: Opera Comică pentru Copii
 • Producător: Opera Comică pentru Copii

Comunitatea Teatru la Cinema

Vreți să fiți la curent cu spectacolele, evenimentele și ofertele noastre?