Spectacol dedicat lui Vlad Z. și tuturor celor care se pricep la cuantică

Te rugăm să ne lași un review despre spectacol, ce ți-a plăcut  sau ce te-a emoționat cel mai mult …..chiar și un like! 🙂

În acest spectacol mulți artiști au investit, pe lângă talentul lor, zeci de ore de muncă, dar și satisfacția de a vă bucura pe dumneavoastră. Dacă ei ar fi jucat această piesă pe scenă, într-un teatru, atunci dumneavoastră ați fi cumpărat bilet, ca să-i puteți vedea.

Vizionarea nu este condiționată de cumpărarea unui bilet. Dar o donație din partea dumneavoastră reprezintă un gest de apreciere și susținere pentru cei care fac spectacole în această perioadă.

E simplu: accesați unul din butoanele Donează  și puteți contribui cu orice sumă doriți, prin plata cu cardul sau paypal.

Vă mulțumim!

Într-o lume care se divide văzând cu ochii (politic și social, dar mai ales din punct de vedere al mentalităților); într-o lume care încurajează tot mai serios extremele, masa de indivizi indignați, derutați, lăsați ”pe dinafară”; categoria aceea de oameni care nu-și mai găsesc locul și apartenența începe să se transforme într-o categorie de nedoriți. Cum s-ar cuveni să procedeze ei – să ignore și să se lase mai departe ignorați, sau să-și facă vocea auzită?

 

EXACT! – o monodramă despre îndoieli și despre lipsa de aderență la comunitate. La lumea de azi…
De mâine?!
Durata – 40 min.
Gen – web theater
Cu – Adelaida Zamfira
Text – Theo Herghelegiu
Regie – Theo Herghelegiu
Muzica – Ștefan Diaconu și Felicia Greciuc
Grafica – Daniel Titza
Post-producție – Mihai Călinescu
Producător executiv – Mihai Penișoară
O producție Teatru la Cinema ©2020

Theo Herghelegiu

Gândul că, dacă te uiți atent, poți găsi peste tot confirmări ale ideii că realitatea noastră este un mise en abyme, te face să te-ntrebi în care dintre lumile astea reflectate-n oglinzi paralele te situezi, de fapt. Ești aici și ești pretutindeni: ești și în concret, și în ficțiune, multiplicat la infinit. Cu toate cele – cu rele și cu bune. Cu minunății și cu orori. Cu tot ceea ce iubești, dar și cu atâtea chestii pe care le detești și care ți-ai dori să nu existe. Și ele, totuși, există. Iar tu, printre ele, nu prea poți să taci. Deși, știi bine că a deschide gura și a spune ceea ce crezi, poate alerta inamicii din toate taberele. Din toate lumile. Paralele…, perpendiculare…; fictive, nefictive….

Deci – cum sa faci să exiști cinstit, fără să deranjezi? Sau, poate că, dimpotrivă – e foarte bine să deranjezi!? Pentru că numai ”deranjând” îți vei câștiga dreptul să exiști?! Da. Exact. Asta e o-ntrebare.

Spectacolul nu-și propune să ofere răspunsul. Nu. Ci doar să dea niște… răspunsuri.

Adelaida Zamfira

Exact. Întruchipez un personaj numit Personajul, care atunci când iese din personaj este un alt Personaj. Complicat să vă explic. Sunt într-o călătorie cu mine. Nu. Cu ele. Cu voi. În fine.

Exact. Prin intermediul teatruluionlinewebshowzoomliveornotperformance, putem să ne spunem adevăruri. Care dor. Asta pentru că nu suntem unii lângă alţii. Pentru că a venit…iarna. Şi e frig.

Exact. Asta te face pe tine, omul, să nu mai suferi de lipsă de apartenenţă. La o comunitate.

Exact. Din sufrageria mea, văd ce se întâmplă dincolo. Asta pentru că lumile paralele există, iar prin intermediul online-ului, ele pot interfera.

Exact.

Nu mă credeţi, nu?

Bine. Oricum, mie nu-mi mai este frică de online. De webtheatre. Pentru că pot comunica cu Personajele. Exact.

Ștefan Diaconu

Am fost încântat să colaborez din nou cu Theo – nu suntem la prima întâlnire profesională și ne ies lucruri frumoase. EXACT! este o piesă nonconformistă, care, pe lângă personajul său principal (Personajul), are și unul secundar (Universul), materializat prin muzică. Iar cele două personaje intră înr-un dialog straniu.

Felul în care am alcătut muzica a fost un ping-pong între mine și actrița principală, Adelaida Zamfira, în sensul că unele teme sunt reacția mea la jocul Adei, iar altele sunt propunerile mele muzicale, pe care Ada le integrează în jocul ei. Cât despre intermezzo-ul care se petrece live, el este un dialog direct, de la egal la egal, între Univers și Personaj.

Am colaborat cu Felicia Greciuc (oboi) pentru o mai mare varietate muzicală adusă acestui intermezzo, iar restul temelor au fost construite în funcție de starea de spirit rezultată din conținutul textului, având la început o strucutră aglomerată, cu multe ideei și multe inputuri, din tot felul de direcții și care în final concluzionează cinic, dar optimist: murim cu zâmbetul pe buze, cum ar veni…

Vezi online și următoarele spectacole