Sinopsis:

Contele Almaviva, îndrăgostit de Rosina, pupila doctorului Bartolo, pândeşte ferestrele casei acesteia, acompaniat de un grup de artiști ambulanți, conduşi de Fiorello. El dedică tinerei o serenadă, apoi îi plăteşte pe muzicanţi, îndemnându-i să se retragă. Apare vestitul bărbier Figaro, cunoscut pentru iscusinţa sa în afaceri, intrigi şi păcăleli. Almaviva îl recunoaşte şi, aflând că Figaro este bărbierul lui Don Bartolo, îi cere ajutorul pentru a cuceri inima Rosinei. Amândoi plănuiesc să pătrundă în casa doctorului, care îşi păzeşte straşnic pupila, în speranţa de a se căsători cu ea şi a-i lua astfel zestrea. Principalul ajutor al lui Bartolo în acest plan este Don Basilio, un profesor de muzică. Almaviva îi cântă Rosinei o serenadă și se prezintă sub numele Lindoro – un student sărac. Planul lui Figaro de a intra în casă este simplu: Almaviva, îmbrăcat în soldat, va cere găzduire în casa lui Bartolo, încercând astfel să-i vorbească Rosinei.

Intrăm în casa lui Don Bartolo. Rosina se gândeşte la tânărul Lindoro, care nu-i este indiferent. O întrerup Bartolo şi Basilio, care discută despre sosirea lui Almaviva în oraş şi pericolul pe care îl reprezintă acesta pentru nunta plănuită între doctor şi Rosina. Basilio îi spune doctorului cum poate fi distrusă reputaţia lui Almaviva prin calomnie. Împreună, cei doi pleacă să pregătească contractul de căsătorie. În casă intră Figaro, care caută să o convingă pe Rosina de sentimentele lui Lindoro, cerându-i o scrisoare. Rosina are deja pregătit un bilet de dragoste. Bartolo se reîntoarce și, încercând să afle dacă Rosina este îndrăgostită de cineva, o amenință că va pune lacăte la toate ușile și zăbrele la toate ferestrele pentru a o împiedica să iasă din casă.

Îşi face apariţia Contele Almaviva, deghizat în militar, prefăcându-se beat și aducând un permis de ședere în casa lui Don Bartolo. Acesta se opune cu vehemenţă şi se creează un scandal general, în care sunt implicaţi toţi cei din casă, adică şi Figaro, Don Basilio şi servitoarea Berta. În vacarmul stârnit de cearta lor sosesc artiștii ambulanți, îmbrăcați în polițiști și se prefac că vor să-l aresteze pe conte. La un semn al acestuia, aceștia îl eliberează.

Scandalul s-a potolit. În timp ce Bartolo se frământă, comentând întâmplările, Almaviva reapare, de data aceasta costumat în profesor de muzică. El minte că a fost trimis de Don Basilio care, fiind bolnav, l-a rugat să ţină lecţia cu Rosina. Ca să-l convingă pe Don Bartolo că este de încredere, el susține că l-a întâlnit pe Contele Almaviva, care avea un bilet de la Rosina. Începe lecţia de muzică şi tinerii schimbă între ei cuvinte de dragoste, iar Figaro, în timp ce-l bărbiereşte pe Bartolo, reuşeşte să-i fure cheia de la uşa balconului. Intrarea neaşteptată a lui Don Basilio este pe cale să provoace o catastrofă, pericol evitat de Almaviva, care îl mituieşte ca să tacă.

Bartolo îl trimite pe Don Basilio după notar, hotărât să încheie cât mai repede contractul de nuntă dintre el și Rosina. Bartolo află că fata vrea să fugă cu iubitul ei, aşa că va încerca să o împiedice. Rosina descoperă în sfârşit că iubitul ei Lindoro şi Contele Almaviva sunt aceeaşi persoană. Cei doi împreună cu Figaro se îndreaptă spre balcon pentru a fugi, dar nu mai găsesc scara, pe care o luase între timp Don Bartolo. Soseşte Don Basilio şi, conform caracterului său, acceptă contra cost să devină martorul căsătoriei contelui cu Rosina.

Într-un final apare şi Bartolo care constată că a fost păcălit. Nunta dorită de Don Bartolo are loc, dar Rosina nu se căsătorește cu el, ci cu Almaviva.

Data Preț Achiziție
Momentan acest spectacol nu este programat.
Vezi ce spectacole sunt în PROGRAM
 • Gen: Spectacol de operă
 • Audiența: +7 ani
 • Durata: 80 min.
Distribuția:
  Iordache Basalic, Oana Șerban, Bogdan Lupea, Vicențiu Țăranu, Daniel Pascariu, Rodica Bunea, Jonathan Alexandru, Corul:, Yalda Aghabagheri, Oriana Bârlădeanu, Melania Gheorghe, Teodora Ilinescu, Milanka Noveska, Ioana Popa, Larisa Vasilache, Andrei Găină, Andrei Hâncu, Andrei Lucian Ionescu, Robert Neagu, Adrian Rădulescu, Dorin Rohat, Victor Șandru, Teodor Vădana
 • Operă de: Gioachino Rossini
 • Libretul: adaptare după Cesare Sterbini
 • Titlul original: „Bărbierul din Sevilla”
 • Regia: Cristian Mihăilescu
 • Dirijori: Alexandru Ilie, Gheorghe Iliuță
 • Scenografia: Bogdana Pascal
 • Coregrafia: Ionuț Picincu
 • Pregătirea muzicală: Andreea Archip, Abel Corban, Marius Groza, Mihaela Neacșu
 • Producător: Opera Comică pentru Copii

Comunitatea Teatru la Cinema

Vreți să fiți la curent cu spectacolele, evenimentele și ofertele noastre?