Sinopsis:

Fetele și flăcăii din sat s-au adunat să se închine lunii noi. Legenda spune că atunci când apare pe cer „Crai nou”, tinerilor care se roagă la el li se îndeplinesc dorințele. Dochița se roagă ca iubitul ei, plecat în armată, să se întoarcă mai repede. Apare Moș Corbu, un bătrân cântăreț din cimpoi, mare poznaș, spre bucuria tinerilor. El le aduce știrea că în codru se află o domnișoară și un domn, rătăciți și obosiți și le spune să-i aducă în sat. După plecarea fetelor și băieților, Moș Corbu îi povestește Dochiței că tânărul pierdut în pădure este domnul Leonaș, care a răpit-o pe nepoata Ispravnicului, Anica. Cei doi îndrăgostiți sunt urmăriți de Ispravnic și de jandarmi. Flăcăii îi aduc din pădure pe Anica și Leonaș și hotărăsc să îi ascundă de urmăritori: Anica e adăpostită în casa Dochiței, iar Leonaș se furișează în pădure, împreună cu Moș Corbu. Curând apar jandarmii, cu Bujor în frunte, iubitul Dochiței, iar reîntâlnirea lor este prilej de bucurie pentru toți sătenii. Apare și Ispravnicul, speriat de moarte: în codru, doi bărbați l-au amenințat.

El crede că sunt hoții care i-au furat din casă 40.000 de lei și pe Anica. Bujor și soldații pleacă în munți în căutarea hoților, iar Ispravnicul rămâne să povestească aceste întâmplări Dochiței. Din pădure vine Leonaș, învelit într-o manta, și-l amenință din nou pe Ispravnic: cei doi bărbați de care se speriase acesta erau de fapt Leonaș și Moș Corbu. Leonaș reușește să-l închidă pe Ispravnic în cârciuma satului.

Dochița o aduce pe Anica din casă, îmbrăcată în haine țărănești, dar Leonaș și Anica nu au prea mult timp să stea de vorbă pentru că se întorc jandarmii. Anica intră repede în casă, iar Leonaș fuge iarăși în pădure, rugând-o pe Dochița să-i spună lui Moș Corbu ca, atunci când a trecut primejdia, să cânte din cimpoi. Bietul Moș Corbu este adus între puști de Bujor cu jadarmii și forțat să spună unde sunt fugarii. Moș Corbu refuză cu îndârjire, dar Isparvnicul, ieșind din cârciumă, are o idee: să-i dea moșului de băut ca să spună totul. Într-adevăr, după ce dă pe gât mai multe ulcele cu vin, el le spune tot ce știe despre Leonaș și Anica, ba mai mult, începe să cânte din cimpoi și Leonaș iese din ascunzătoare. Moșul, după ce își mai revine puțin descoperă că i-a trădat fără să vrea pe cei doi îndrăgostiți. Leonaș scoate două pistoale și le îndreaptă spre Ispravnic, dar sosește un jandarm care aduce un plic pentru Ispravnic.

Ispravnicul însă nu știe să citească. Se oferă să citească Moș Corbu, care dezvăluie că tâlharul care a furat banii a fost găsit: este o rudă de-a Ispravnicului! Moș Corbu, profitând de faptul că are scrisoarea în mână, îl amenință pe ispravnic că, dacă nu binecuvântează logodna dintre nepoata sa Anica și Leonaș, va striga în gura mare cele aflate.

Neavând încotro, Ispravnicul consimte la căsătoria celor doi, spre bucuria tinerilor. Iată cum Crai nou a adus fericire pentru cele două perechi care se iubesc: Anica se va putea logodi cu Leonaș, iar Dochița cu iubitul ei Bujor.

 

Data Preț Achiziție
Momentan acest spectacol nu este programat.
Vezi ce spectacole sunt în PROGRAM
 • Gen: Spectacol de operetă
 • Audiența: +7 ani
 • Durata: 60 min.
Distribuția:
  Vicențiu Țăranu, Bogdan Podlovski, Gjergji Mani, Daniel Pascariu, Ionela Mani, Oana Șerban
 • Regia: Cristian Mihăilescu
 • Scenografia: Sabina Veșteman, Bianca Veșteman
 • Conducerea muzicală: Alexandru Ilie, Gheorghe Iliuță
 • Coregrafia: Traian Șetreanu
 • Asistent coregrafie: Ionuț Picincu
 • Producător: Opera Comică pentru Copii

Comunitatea Teatru la Cinema

Vreți să fiți la curent cu spectacolele, evenimentele și ofertele noastre?