Sinopsis:

La începutul spectacolului, patru personaje – trei bărbați și o tânără femeie – aflate într-o sesiune de Skype, râd în hohote. Nu din cauza vreunei pandemii care le-ar interzice contactul live, ci pentru că ei trăiesc în orașe diferite, pe continente diferite: Dublin, Johannesburg, Los Angeles, Bogota. Este ziua în care, înainte ca patru dintre cei cinci frați să se fi împrăștiat în lume, Mașa gătea lasagna. Acasă, la Moscova. Iar jocul lor – sau ritualul? – îl obliga pe fiecare să mărturisească un adevăr despre sine, ca să-și primească porția. De ani buni, de când au plecat să cucerească lumea, ei se întâlnesc la aceeași dată. Pe Skype. Nu la o lasagna virtuală, ci ca să vorbească despre ei. Ce-au mai făcut, cum le merge, dacă au cucerit deja lumea sau cât mai au până s-o cucerească. Cu alte cuvinte, la ce grad de împlinire – fericire? – au ajuns. Dar oare ceea ce spune fiecare despre el însuși mai e adevărat? Oricum, ei vor hohoti și la sfârșit: mai întâi de plâns, apoi de râs, apoi iar de … Știți, cum fac rușii. Sau cum fac oamenii, în general, după ce în sufletul lor s-a produs un cutremur de gradul opt.

O piesă cehoviană, da – cu condiția ca autorul să fi trăit astăzi. Jucată de cinci actori români care, de ani buni, trăiesc în cinci orașe diferite de pe glob: Cesena, New York, Sacramento, Rocklin și Los Angeles. Pe unii dintre ei, iubitorii de teatru și/sau film i-ar putea recunoaște, căci au jucat și aici până să plece din țară.

Un spectacol despre distanța dintre vis și realitate, dintre iluzie și adevăr, dintre speranță și durere. Un spectacol despre lume și viață. Dar și un spectacol plin de viață. Dacă, la final, aveți poftă de-o lasagna, înseamnă că el a ajuns la voi. Iar dacă vă determină să căutați măcar un adevăr (nemărturisit) despre voi, înseamnă că TEATRUL online a ajuns la ‚cutia magică’ a spectatorilor săi.

Data Preț Achiziție
Momentan acest spectacol nu este programat.
Vezi ce spectacole sunt în PROGRAM
 • Gen: Comedie dramatică
 • Audiența: 15+
 • Durata: 60 min.
Distribuția:
  Cu:, Gabriel Duțu, Mihai Danu, Florin Penișoară, Maria Müller, Adriana Pârvu
 • Regizor: Theo Herghelegiu
 • Scenariul: Theo Herghelegiu
 • Grafica: Daniel Titza
 • Post-producție: Mihai Călinescu
 • Producător executiv: Mihai Penișoară
 • Producător: Teatru la Cinema

Comunitatea Teatru la Cinema

Vreți să fiți la curent cu spectacolele, evenimentele și ofertele noastre?