Sinopsis:

În palatul lui Selim Pașa se găsesc închise Konstanze și camerista ei Blonda. Curând apare Belmonte, un tânăr nobil spaniol, logodnicul Konstanzei, sosit pentru a o elibera. Pedrillo, valetul său, prizonier și el, îi promite ajutorul. Dar intrarea în palat îi este închisă de Osmin, căpetenia paznicilor. Profitând de faptul că Pașa Selim este mare amator de artă, Pedrillo ajuns grădinar îl recomandă pe Belmonte drept unul dintre cei mai renumiți arhitecți italieni ai timpului, reușind astfel să-i asigure accesul în palat. Inima lui Belmonte este plină de speranță. Konstanze, dimpotrivă, singură și prizonieră, își cântă dragostea pe care o crede pierdută.

În interiorul seraiului, Blonda râde de caraghiosul Osmin, care e îndrăgostit de ea. Deprimată și înspăimântată de amenințările Pașei Selim, Konstanze este gata să-și curme viața pentru dragostea ei. Dar iată că apare Pedrillo care le anunță pe cele două femei sosirea lui Belmonte și planul lor de a fugi în aceeași noapte. El îl va adormi pe Osmin cu o licoare pe care i-o va turna în vin.

La miezul nopții, Belmonte și Pedrillo pătrund în grădina palatului. Apar Konstanze și Blonda. Cele două perechi se îndreaptă către o barcă acostată la țărm. Osmin se trezește și îi surprinde. Selim Pașa sosește. Pe rând, Belmonte și Konstanze iau vina asupra lor, fiecare dorind să se sacrifice pentru celălalt. Impresionat de puterea dragostei lor și aflându-le identitatea, Selim Pașa îi iartă pe cei patru, redându-le libertatea.

Data Preț Achiziție
Momentan acest spectacol nu este programat.
Vezi ce spectacole sunt în PROGRAM
 • Gen: Spectacol de operă
 • Audiența: +7 ani
 • Durata: 60 min.
Distribuția:
  Raluca Oprea, Gjergji Mani, Oana Șerban, Valentin Racoveanu, Mihai Marinescu, Daniel Pascariu, Tudor Boloca, Cătălin Seimeanu, Cristina Babalac, Oana Vâlceanu, Andreea Soare, Diana Nastase, Maria Savastre, Delia Luca, Robert Stefu, Andrei Nicolae, Dragos Andruta, Alexandru Ducan, Dan Matei, Stefan Tănase, Cristian Danu, Mihai Pricope
 • Regia: Cristian Mihăilescu
 • Scenografia: Bogdana Pascal
 • Conducerea muzicală: Gheorghe Iliuță
 • Coregrafia: Daniel Manea
 • Orchestra: Opera Comică pentru Copii
 • Producător: Opera Comică pentru Copii

Comunitatea Teatru la Cinema

Vreți să fiți la curent cu spectacolele, evenimentele și ofertele noastre?