Spectacol extraordinar de teatru pentru copii la Satu Mare

19 noiembrie 2021

Hai la teatru în orașul tău! Pe 21 noiembrie, de la ora 12:30, în premieră pentru orașul Satu Mare, spectacolul extraordinar „Micuța Dorothy” al prestigioasei instituții Opera Comică pentru Copii (OCC) din București se vede la Teatru la Cinema! Unde? În Cineplexx Satu Mare din Shopping City Satu Mare!

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, OCC îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare. Instituția are în palmaresul său o colecție impresionantă de premii internaționale.

„Chiar și în condiții normale sau în actualele scenarii verzi, ar fi greu de crezut că părinții copiilor din toată țara îi pot duce pe aceștia să vadă spectacolele Opere Comice pentru Copii în sălile din București ale acestei renumite instituții de cultură. Cu atât mai puțin în actualul context pandemic. Faptul că locuitorii orașului Satu Mare și ai localităților limitrofe pot vedea pe marile ecrane ale cinematografului spectacolul extraordinar «Micuța Dorothy, marcă a uneia dintre cele mai prestigioase instituții de cultură românești dedicată spectacolelor de teatru, operă și balet pentru copii este o oportunitate oferită în premieră, exclusiv de către Teatru la Cinema”, afirmă Mihai Penișoară directorul general al Teatru la Cinema.

În perioada noiembrie-decembrie, Teatru la Cinema propune sătmărenilor și iubitorilor de teatru din județul Satu Mare următorul calendar de spectacole de teatru pentru copii:

– 21 noiembrie, ora 12:30 * Micuța Dorothy

– 28 noiembrie, ora 12:00 * Muc cel mic

– 05 decembrie, ora 12:00 * Punguța cu doi bani

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.teatrulacinema.ro sau la casa de bilete a Cineplexx Sibiu. Costul unui bilet pentru copii, seniori și studenți variază între 18 și 21 lei, iar pentru adulți între 23 și 26 de lei.

În cadrul campaniei „Hai la teatru în orașul tău!”, compania Teatru la Cinema pune la dispoziția cinematografelor piese de teatru produse de către cele mai importante instituții teatrale românești astfel încât ele să devină accesibile publicului amator de acte de cultură de calitate. În viitorul apropiat, în portofoliul Teatru la Cinema urmează să intre și piese de teatru pentru adulți în care vor juca actori îndrăgiți precum Maia Morgenstern sau Marian Râlea.

Teatru la Cinema oferă o alternativă și iubitorilor de teatru care în actualul context pandemic nu pot fi prezenți în sala de cinema sau celor care nu au un cinematograf în orașul lor.

„În ziua și la ora proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil și online, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau care nu au un cinematograf în localitate. Și, de asemenea, pentru toți românii aflați în străinătate. Singura condiție pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuințe va fi existența unei conexiuni la internet”, precizează Mihai Penișoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Această „democratizare” a accesului la piese de teatru de calitate este posibilă deoarece toate spectacolele Teatru la Cinema sunt disponibile și online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro în ziua și la ora la care rulează pe marile ecrane, atât pentru românii aflați în țară, cât și pentru cei aflați în străinătate. Biletele pot fi achiziționate atât de pe www.teatrulacinema.ro cât și de pe www.scenatv.ro.

Totodată, înregistrările pieselor de teatru pentru copii și pentru adulți, operă, balet și filmele de pe www.scenatv.ro se pot accesa și pe bază de abonament, caz în care pot fi vizionate din confortul propriei locuințe, la orice oră și în orice zi.

Vă așteptăm la teatru! Vizionare plăcută!