Spectacole: Povestea Marii Uniri – Spectacol LIVE


Povestea Marii Uniri – Spectacol LIVE

Durată: 45 min.

Sinopsis:''Din cele mai vechi timpuri poporul român a avut o singură mare dorință: sa fie unit!

Fericiţi au fost românii de la 1 Decembrie 1918, căci prin ei istoria a săvârîit actul măreț al Unirii tuturor romanilor într-un singur stat şi prea fericiţi suntem noi azi, că destinul ne-a adus domnia unui Rege mare, care a ințeles chemarea sfântă a istoriei … Regele Ferdinand!

Și alături de personaje precum Regele Carol, Mihail Kogalniceanu, Regele Ferdinad, Regina Maria sau Ecaterina Teodoroiu vom privi cu toții la dorințele, frământările dar mai ales dârzenia si vitejia poporului roman, care și-a dobândit independența si unitatea, in urma celui mai greu război, Primul Razboi Mondial, la care am participat activ din 1916. Chiar Regina Maria, alături de Regele Ferdinand ne vor “povesti” cateva fragmente de pe front.

Un spectacol emoționant, din care nu vor lipsi cântecele vremurilor, precum: Zece mai, Imnul Regalității, Treceți Batalioane, Imnul României etc. si nici celebra bătaie cu flori care marchează atât de frumos Ziua de 10 mai. Un spectacol menit să ii apropie si pe cei mici, la peste 100 de ani de la Marea Unire, de partea umană a personajelor istorice.

Un spectacol despre un trecut care e incă atât de prezent!’’

Spectacol live de teatru interactiv pentru copii recomandat intregii familii. Durata: 45 de minute

Gen: Teatru interactiv pentru copii

Audiență: Recomandat copiilor între 3-10 ani