Spectacolele Teatrului Evreiesc de Stat se văd la Teatru la Cinema

2 decembrie 2021

Începând din 04 decembrie spectacolele Teatrului Evreiesc de Stat se vor putea vedea pe marile ecrane ale cinematografelor, în cadrul campaniei „Hai la teatru în orașul tău”. Datorită parteneriatului dintre Teatrul Evreiesc de Stat și Teatru la Cinema spectatorii din toată țara au posibilitatea să vadă piesele de teatru pentru publicul larg marca Teatrul Evreiesc de Stat proiectate în cinematografe. Piesa de teatru cu care va debuta acest parteneriat este „De la Caragiale la Șalom Alehem”, o comedie care o are în distribuție pe Maia Morgenstern.

Teatru la Cinema are plăcerea să anunțe în premieră parteneriatul pe care l-a încheiat cu prestigioasa instituție culturală Teatrul Evreiesc de Stat. Mari producții ale Teatrul Evreiesc de Stat – spectacole de teatru pentru publicul larg, de peste 14 ani – vor fi proiectate în cinematografele din întreaga țară.

Prima proiecție sub marca Teatrul Evreiesc de Stat ă va fi spectacolul „De la Caragiale la Șalom Alehem”, o comedie în care comicul de situație, comicul de caracter și comicul de limbaj prezent în textele celor doi reputați dramaturgi ai secolului al XIX-lea vor face deliciul publicului. Acesta va putea fi urmărit în data de 04 decembrie, de la ora 19:00, astfel:

 

Alba Iulia: Inspire Cinema din Alba Mall

București: Cinemax Veranda, Veranda Mall

Craiova: Inspire Cinema, Electroputere Parc

Craiova: Inspire Cinema, Mercur Center Craiova

Pitești: Cinema Trivale, Trivale Shopping Center

Sinaia: Cinema Carpați, Carpați Shopping Center

Biletele pentru toate proiecțiile spectacolelor Teatrului Evreiesc de Stat se pot achiziționa la casele de bilete ale cinematografelor sau online de  AICI

„Este un spectacol excepțional, ce o are pe Maia Morgenstern în distribuție, care ne așteptăm să fie cu sălile pline. În plus, în ziua și la ora proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil și online, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau care nu au un cinematograf în localitate. Și, de asemenea, pentru toți românii aflați în străinătate. Singura condiție pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuințe va fi existența unei conexiuni la internet”, afirmă Mihai Penișoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Teatrul Evreiesc de Stat este o instituție publică de cultură cu o vechime de 145 de ani, condusă din anul 2012 de către binecunoscuta actriță Maia Morgenstern. În cei 73 de ani de când a devenit instituție de stat, aici s-au jucat peste 200 de premiere. Singurul ansamblu de acest gen cu existenţă neîntreruptă, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti are un profil distinct, reprezentativ atât pentru mişcarea teatrală dinRomânia, cât şi pentru peisajul contemporan al artei scenice de limbă idiş.

„Parteneriatul cu Teatru la Cinema face posibilă întâlnirea publicul din toată țara, căruia i-ar fi fost imposibil să fie prezent în sălile de teatru ale Teatrului Evreiesc de Stat, cu spectacole de teatru de o calitate excepțională, ale uneia dintre cele mai cunoscute și apreciate instituții de profil din România. De asemenea, prin platforma www.scenatv.ro românii de peste hotare, dar și românii din localități rurale sau în care nu există un cinematograf, de exemplu, pot vedea înregistrări ale pieselor noastre de teatru din confortul propriei locuințe. Acest acces nediscriminatoriu, fără precedent, la actul de cultură este o inovație salutară, ce merită evidențiată”, a precizat Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc de Stat.

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, un produs cultural care a avut inițial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru LIVE în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centrele comerciale din București și din țară. În contextul pandemiei care a afectat industria de spectacole și pe producătorii de conținut, Teatru la Cinema și-a repoziționat activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel național. Totodată, Teatru la Cinema a lansat și propria platformă de streaming online, www.scenatv.ro, prin care oferă publicului din țară și de peste hotare producții românești de teatru, operă, balet și film.

Planurile de viitor ale companiei care vizează cele două noi linii de business includ creșterea numărului de proiecții pe marile ecrane și în cinematografele din orașele mai mici și transformarea www.scenatv.ro în cel mai important spațiu cultural virtual de producții românești destinate românilor de pretutindeni.

„Suntem încântați de faptul că nume sonore din rândul producătorilor de conținut românesc de calitate se alătură demersului nostru de a «democratiza» accesul la actul de cultură de înaltă ținută prin proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane. Cu ajutorul Teatru la Cinema până și spectatorii din cele mai îndepărtate colțuri ale țării ar putea să vadă spectacolele principalelor instituții teatrale din București și din țară”, explică Mihai Penișoară.

Până la finalul stagiunii 2021-2022 Teatru la Cinema își propune să-și extindă prezența în peste 40 de cinematografe din întreaga țară. Printre orașele vizate pentru proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane se numără: București, Arad, Alexandria, Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Buzău, Brașov, Brăila, Bistrița, Botoșani, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Sinaia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea,Vaslui.

Mulțumim partenerilor noștri media pentru sprijinul pe care îl acordă campaniei „Hai la teatru în orașul tău”: