Despre noi

Teatru la Cinema

Lansare

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este proiect cultural, un concept inedit, care facilitează accesul publicului larg la spectacole de teatru LIVE organizate în sălile de cinema situate în marile centre comerciale din București și din țară.

Ideea proiectului

Ideea proiectului a venit atunci când Mihai Penișoară, fondatorul Teatru la Cinema, și-a dorit să găsească un spațiu potrivit pentru trupele de teatru independente care nu aveau un spațiu adecvat unde să performeze.

L-a găsit la cinematograful Movieplex Cinema din centrul comercial Plaza România, care oferă săli de spectacole moderne și sigure. Deși neconvenționale pentru teatru, sălile au fost dotate cu echipamente tehnice inovative, astfel încât actorii să poată performa la cel mai înalt nivel. Mai mult, actul artistic, completat de proiecția de pe ecran, oferă o experiență unică iubitorilor de teatru.

După 5 ani

La doar cinci ani de la înființare, Teatru la Cinema s-a extins în principalele rețelele de cinematografe precum Cinema City, Happy Cinema, Hollywood Multiplex și Movieplex Cinema din centre comerciale fiind deja prezent în 15 mall-uri din 7 orașe (București – 8 locații, Buzău, Focșani, Ploiești, Pitești, Alexandria, Botoșani și Bacău).

Mai departe

Succesul proiectului Teatru la Cinema, capacitatea de a pune in scenă spectacolele in orice spațiu neconvențional, a făcut să fim invitați cu spectacolele din portofoliul nostru și în alte locații: case de cultura, evenimente ale primăriilor, centre comerciale, evenimente corporate, restaurante, cafenele etc. Unele dintre acestea au devenit spații unde jucăm în mod frecvent și regulat (săptămânal sau lunar), dându-ne ocazia să ducem teatrul și mai aproape de oameni.

In acest fel a luat naștere o nouă inițiativă culturală Caravana Teatru la Cinema , proiectul prin care mergem cu spectacolele de la Teatru la Cinema și in alte locații în care să susținem, cu regularitate, cele peste 80 de spectacole care fac parte din portofoliul nostru.

Unul din obiectivele noastre, prin lansarea proiectului Caravana Teatru la Cinema, este să mergem cu spectacolele de la Teatru la Cinema în localități din țară și unde nu există cinematografe, iar în București si Ilfov să mergem și mai aproape de iubitorii de cultură și să fim prezenți în cât mai multe locații, atât zone centrale cât și cartiere mărginașe.

Portofoliu bogat

În fiecare weekend, aducem umorul și buna dispoziție, cu ajutorul unei game variate de spectacole de teatru, pentru toate gusturile și vârstele, portofoliul nostru adresându-se atât celor mai mici dintre spectatori, cât și persoanelor cu o bogată experiență de viață și de teatru și poate fi consultat aici.

Producții independente

Spectacolele de la Teatru la Cinema sunt producții independente, iar din distribuțiile acestora fac parte atât tineri actori aflați la început de drum, cât și nume consacrate ale scenei românești.

Vă așteptăm la Teatru la Cinema!