Sinopsis:

„Erus și Valea Iubirii” este a treia carte despre Erus a lui Alec Blenche. În primele două, Erus vizitează Valea Răbdării și pe cea a Generozității și își face noi parteneri în drumul său pentru a salva Lumea. Ajunși în Regatul Apelor, țara natală a Prințesei Roua, Erus face cunoștință cu mama acesteia, Crăiasa Apelor (Luna) și îi reîntâlnește pe cei cinci înțelepți. De la aceștia află că este unul dintre cei aleși să facă parte din Ordinul celor 9 și că trebuie să-l înfrunte pe Regele Frică-Frică după ce obține virtuțile din patru văi – Valea Răbdării, Valea Generozității, Valea Iubirii și Valea Recunoștinței.

Folosind în continuare alimente sănătoase pentru a răzbate prin pădurea cu care Regele Frică-Frică a înconjurat Valea Iubirii, Erus, Roua și Alpi se reîntâlnesc cu Mac, Pac și Marty. Erus își amintește cum i-a cunoscut și primește o rețetă secretă de plăcintă cu spanac, care conține… miere! Cei trei prieteni ajung apoi la un labirint format din flori ale soarelui. Aici, Roua și Erus își dau seama de iubirea lor unul pentru celălalt și de importanța de a se lăsa uneori călăuziți de inimă, nu de gândire.

Așa reușesc să treacă de această încercare și să iasă din labirint. La ieșirea din labirintul de floarea soarelui, cei trei călători îl întâlnesc pe fluturele Cling care îi va călăuzi prin Valea Iubirii, în care au ajuns. Prima lor încercare este aceea de a alege între două tipuri de semințe. Din unele va încolți frica, din celelalte iubirea, dar nu există niciun indiciu care să le arate semințele potrivite.

Cu ajutorul iubirii și încrederii unul în celălalt, Erus și Roua stropesc cu apă semințele iubirii. A doua piedică la ieșirea lor din vale este Pisica Spaimă, unul dintre ajutoarele Regelui Frică-Frică. În loc să se sperie de ea, Prințesa Roua, care iubește pisicile, reușește să o îmblânzească.

Eroii află astfel că Spaimă este de fapt o pisicuță care a devenit fricoasă pentru că nimeni nu o iubea cu adevărat. Pisica primește numele Adora – care înseamnă „cea iubită”. La fel ca Roua, cu blândețe și vorbe bune, Erus reușește să îl îmblânzească pe Câinele Teamă, al doilea ajutor al Regelui, care devenise fioros tot în lipsa iubirii. Teamă primește numele Amos –„cel curajos”.

Ultima încercare din Valea Iubirii este reîntâlnirea lui Erus cu Sucre, un băiat de care îi era frică pentru că îl necăjea și îl îndemna să mănânce zahăr. Sucre ajunsese Prințul Fricii sub influența Regelui, care a profitat de teama lui că își va pierde mama, grav bolnavă. Erus și Roua îl încurajează și îl tratează ca pe un prieten bun, iar Sucre își recapătă încrederea în oameni și scapă de vraja Regelui Frică-Frică. Sucre este și el unul dintre cei patru copii care vor trebui alături de magi să salveze lumea. Prin desișul pădurii care înconjoară Valea Iubirii se vede o poartă.

Cei trei copii, Erus, Roua, Sucre, Mărul Alpi, Pisica Adora și Câinele Amos ies din Valea Iubirii și pleacă într-o nouă călătorie, spre Valea Recunoștinței.

.

.

.

animatie, filme copii, filme animatie, filme pentru copii, program cinema, filme animate 2020, filme de copii, filme animate 2019, animatii, filme pt copii, film copii, film animatie, filme copi, filme pentru copi, film animatie 2020, filme de copiii, program cinematograf, filme pt copi, film de copiii, filme pentru copii, film copiii

DataPrețAchiziție
30 apr. 2023, 12h00Satu Mare
Cineplexx Satu Mare, Shopping City Satu Mare
Spectacol în Cinema PROIECTAT
Adulți 25 lei, Copii 20 leiBilete
30 apr. 2023, 12h00Sibiu
Cineplexx Sibiu, Shopping City Sibiu
Spectacol în Cinema PROIECTAT
Adulți 27 lei, Copii 16 leiBilete
30 apr. 2023, 12h00Târgu Mureș
Cineplexx Târgu Mureș, Shopping City Târgu Mureș
Spectacol în Cinema PROIECTAT
Adulți 27 lei, copii 23 leiBilete

Vezi spectacolul de acasă cu toată familia!

Click pe butonul BILETE de mai jos și ai acces de oriunde și de pe orice dispozitiv.

30 apr. 2023, 11h00ONLINE
scenatv.ro
Spectacol la tine acasă ONLINE
Toată familia – 35 leiBilete
 • Gen: Musical pentru copii
 • Audiența: +3 ani
 • Durata: 68 min.
Distribuția:
  Bogdan Podlovski, Daniela Cârstea, Fang Shuang, Ana Badea, Andreea Iftimescu, Valentino Tiron, Ionuț Picincu, Daniel Pascariu, Theodora Munteanu, Elena Chirita, Gjerji Mani, Ștefan Lamatic, Sabina Chirilă, Cătălin Seimeanu, Virginia Stamate
 • Dramatizare: Ana Crăciun Lambru
 • versuri si regie: Ana Crăciun Lambru
 • Muzica: Damian Vlad
 • Scenografia: Vladimir Turturica
 • Mișcare scenică și coregrafie: Theodora Munteanu
 • Asistent regie: Claudia Ciobanu
 • Producție audio și sound design: Radu Ion
 • Conținut video: Dorin Popovici

Comunitatea Teatru la Cinema

Vreți să fiți la curent cu spectacolele, evenimentele și ofertele noastre?