Sinopsis:

Denise, o fată cuminte și silitoare, învăță la o școală de fete, condusă de Maica Directoare Caroline. Acolo, ea este cea mai ascultătoare și talentată elevă. Într-o zi, pe masa de lucru a profesorului Celestin, maestrul de muzică al școlii, ea găsește o partitură, cu toate cântecele dintr-o operetă compusă chiar de el. Profesorul Celestin, maestrul de muzică al școlii de fete, muncește din greu să compună cântece pentru teatru și ține secretă această ocupație.

Frumosul locotenent Champlatreux, după o viață de huzur și petreceri, a hotărât, îndemnat de familia sa, să se însoare. Șeful său, Colonelul, fratele Maicii Directoare Caroline, s-a gândit că ar fi mai bine să-și aleagă o fată de la școala de fete, așa că a venit într-un suflet la ea să-i ceară sfatul. Maica Directoare o propune pe Denise.

Maica Directoare nu vrea să-i spună Denisei că a fost aleasă ca viitoare mireasă pentru locotenentul Champlatreux, de teamă că fata, sfioasă, va refuza. Ea îi spune în schimb că a venit un inspector și trebuie să se prezinte cât mai bine ca să arate că școala lor este cea mai bună. Denise, ascunsă după un paravan, răspunde frumos și politicos, iar locotenentul, deghizat în inspector, se îndrăgostește de vocea ei caldă. El lăsă Maicii Directoare o scrisoare din partea părinților Denisei, care cer ca fata lor să se întoarcă acasă. Denise află că trebuie să meargă la Paris, la părinții ei, dar nu știe că acolo va trebui să se căsătorească. Ea însă nu vrea să plece fără să vadă spectacolul profesorului de muzică și se folosește de un șiretlic: Nu plec decât cu domnul Celestin!” le spune ea tuturor, știind că acesta trebuie neapărat să participe la premiera spectacolului.

La teatru, tocmai s-a terminat primul act al operetei și artiștii sunt întâmpinați cu bucurie și aplauze de public. Ei află că prietenul lor, locotenentul Champlatreux o să se însoare, dar nu știu cine va fi mireasa. Cea mai bună actriță a teatrului, Corinne, se întreabă pe unde o fi compozitorul, adică Floridor, de care e în secret îndrăgostită. În sfârșit îl vede și află că a venit însoțit de o tânără frumoasă cu care trebuie să plece la Paris. E vorba despre Denise, care, pentru că n-a mai fost niciodată în culisele unui teatru, stă ascunsă. În culisele teatrului, locotenentul Champlatreux o întâlnește pe Denise, dar nu-și dă seama că ea este chiar fata cu care vorbise la școală. Este răpit de frumusețea ei și se îndrăgostește pe loc. Ea, la fel de vrăjită, îl anunță pe locotenent că va pleca la Paris după spectacol, însoțită de profesorul Celestin, adică Floridor, dar nu i se prezintă cu numele adevărat. Corinne, cea mai importantă actrița din opereta din acea seară, auzind acestea și crezând că iubitul ei secret, Floridor va fugi cu Denise, ca să se răzbune, spune tuturor că nu va mai continua spectacolul! În zăpăceala care urmează după plecarea Corinnei, locotenentul Champlatreux vine cu o idee salvatoare: el o prezintă pe Denise „Nu-i așa că e o minune de fată? Ea va juca în locul Corinnei!” De altfel, fata știe piesa. Toți sunt încântați să-i dea o șansă tinerei, iar ea se descurcă minunat pe scenă. Succesul operetei lui Floridor, adică a profesorului Celestin e foarte mare, aplauzele nu mai contenesc.

Cucerit de talentul Denisei, locotenentul Champlatreux recunoaște că și-a găsit aleasa inimii și hotărăște să o ceară în căsătorie. Iată cum Denise și-a împlinit, într-o singură zi, toate visele: a devenit actriță și se va căsători cu locotenentul bogat și frumos.

DataPrețAchiziție
Momentan nu sunt programate reprezentații pentru acest spectacol.
Vezi ce spectacole sunt în PROGRAM
  • Gen: Spectacol de operetă
  • Audiența: +7 ani
  • Durata: 60 min.
Distribuția:
    Adrian Rădulescu, Gjergji Mani, Oana Șerban, Cătălin Seimeanu, Fang Shuang, Andreea Mustață, Raluca Oprea, Valentino Tiron, Miriam Aldea, Mirela Dumitrescu, Levente Ambruș, Alexandra Giurca, Theodora Munteanu, Ana-Maria Calița, Ionuț Picincu, Ciprian Chiricheș, Mihai Pricope, Andreea Soare, Sabina Chirilă, Elena Chirita, Oana Vâlceanu, Cristina Babalac, Sofia Sitaru, Andrei Nicolae, Dragos Andruta, Stefan Tănase, Dan Matei
  • Regia: Cristian Mihăilescu
  • Dirijor: Gheorghe Iliuță
  • Pian: Tudor Scripcariu
  • Producător: Opera Comică pentru Copii

Comunitatea Teatru la Cinema

Vreți să fiți la curent cu spectacolele, evenimentele și ofertele noastre?