Spectacolele Teatrului Ion Creangă se văd la Teatru la Cinema

22 septembrie 2021

Începând din 25 septembrie spectacolele Teatrului Ion Creangă se vor putea vedea pe marile ecrane. Parteneriatul dintre Teatrul Ion Creangă și Teatru la Cinema oferă publicului spectator din toată țara posibilitatea de a vedea piese de teatru pentru copii puse în scenă de Teatrul Ion Creangă pe marile ecrane ale cinematografelor. Stagiunea 2021-2022 a Teatru la Cinema va debuta cu „Punguța cu doi bani”, unul dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului Ion Creangă.

Teatru la Cinema are plăcerea să anunțe în premieră parteneriatul pe care l-a încheiat cu prestigioasa instituție culturală Teatrul Ion Creangă. În fiecare weekend înregistrările marilor producții ale Teatrului Ion Creangă – spectacole de teatru pentru copii – vor fi proiectate în cinematografele din întreaga țară.

Prima proiecție sub marca Teatrul Ion Creangă va fi spectacolul „Punguța cu doi bani”. Acesta va putea fi urmărit începând din 25 septembrie, dată la care va rula în Cineplexx Băneasa – din Băneasa Shopping City, Cineplexx Titan – din Centrul Comercial Auchan Titan, Cineplexx Târgu Mureș – din Shopping City Târgu Mureș, Cineplexx Satu Mare – din Shopping City Satu Mare și Cineplexx Sibiu – din Shopping City Sibiu, de la ora 12:00.

După 25 septembrie spectacolul urmează să poată fi vizionat în fiecare weekend, în cel puțin unul din orașele: Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Bistrița, Botoșani, București, Buzău, Craiova, Focșani, Pitești, Sibiu, Sinaia, Vaslui. Biletele pentru toate proiecțiile spectacolelor Teatrului Ion Creangă se pot achiziționa și de pe www.teatrulacinema.ro.

„În ziua proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil și online, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau nu au un cinematograf în localitate. Și, de asemenea, pentru toți românii aflați în străinătate. Singura condiție pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuințe va fi existența unei conexiuni la internet”, afirmă Mihai Penișoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Toate spectacolele Teatru la Cinema sunt disponibile și online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro în ziua și la ora la care rulează pe marile ecrane.

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură – un teatru de repertoriu – aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2018 de către binecunoscutul actor Gabriel Coveșeanu. Misiunea instituției teatrale este aceea de a crea şi promova spectacole de teatru pentru copii, de a coordona şi implementa proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 12 ani, dar și părinților și cadrelor didactice. În cei peste 55 de ani de existență, instituția a strâns în palmaresul său o adevărată colecție de premii naționale și internaționale.

„Parteneriatul cu Teatru la Cinema face posibilă întâlnirea cu publicul din toată țara, dar și din afara granițelor, prin opțiunea de streaming care dublează proiecțiile de pe marele ecran. Și chiar dacă ne va descoperi în cinema sau pe un device, este un public căruia dorim să-i insuflăm dragostea pentru teatru, făcându-i cunoștință cu oferta Teatrului Ion Creangă. Sunt spectacole de calitate, unele dintre acestea adaptări după povești clasice, cum este cazul Punguței cu doi bani, altele în creație originală, după texte noi. Nu am făcut rabat de la calitate nici în ceea ce privește înregistrările spectacolelor, acestea fiind realizate la un nivel profesionist.”, a precizat Gabriel Coveșeanu, manager al Teatrului Ion Creangă.

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, un produs cultural care a avut inițial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru LIVE în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centrele comerciale din București și din țară. În contextul pandemiei care a afectat industria de spectacole și pe producătorii de conținut, Teatru la Cinema și-a repoziționat activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel național. Totodată, Teatru la Cinema a lansat și propria platformă de streaming online, www.scenatv.ro, prin care oferă publicului din țară și de peste hotare producții românești de teatru, operă, balet și film.

Planurile de viitor ale companiei care vizează cele două noi linii de business includ creșterea numărului de proiecții pe marile ecrane și în cinematografele din orașele mai mici și transformarea www.scenatv.ro în cel mai important spațiu cultural virtual de producții românești destinate românilor de pretutindeni.

„Suntem încântați de faptul că nume sonore din rândul producătorilor de conținut românesc de calitate se alătură demersului nostru de a «democratiza» accesul la actul de cultură de înaltă ținută prin proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane. Cu ajutorul Teatru la Cinema până și spectatorii din cele mai îndepărtate colțuri ale țării ar putea să vadă spectacolele principalelor instituții teatrale din București și din țară”, explică Mihai Penișoară.

Până la finalul stagiunii 2021-2022 Teatru la Cinema își propune să-și extindă prezența în peste 40 de cinematografe din întreaga țară. Printre orașele vizate pentru proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane se numără: București, Arad, Alexandria, Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Buzău, Brașov, Brăila, Bistrița, Botoșani, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Sinaia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea,Vaslui.