Operator de serviciu

Te rugăm să ne lași un review despre spectacol, ce ți-a plăcut  sau ce te-a emoționat cel mai mult …..chiar și un like! 🙂

OPERATOR DE SERVICIU – thriller psihologic

Pe toți ne fascinează lumea atât de misterioasă și deloc simplă, care se compune (secret) pe canapeaua psiho-terapeuților. Cu toții am vrea să fim o muscă pe peretele unui astfel cabinet și să vedem și auzim (fără a fi văzuți și auziți) cum se descompun scuturile interioare de apărare ale altora și cum suferințele lor ies la suprafață și cum măștile lor sunt spulberate prin întrebările bine plasate de către avatarurile contemporane ale lui ”papa Freud”.

În OPERATOR DE SERVICIU vom asista la un asemenea demers, numai că el nu are loc pe sofaua iconică din istoria psihanalizei, ci totul se desfășoară pe durata unui apel telefonic video. Daniel, un om ajuns la disperare și suferință, sună la o companie de specialitate – Depanări psiho-afective Unlimited – al cărei profil este tratarea subiecților aflați în depresie, ori în nevoie de sprijin psihologic. Așa cum, bunăoară, dacă ai probleme cu netul, suni la providerul tău de internet, ca să fii ajutat de către un tehnician a cărui obligație este să-i asiste telefonic pe clienții plătitori de abonament, și Daniel recurge la serviciile acestei firme de asistență psihologică. Viktor, operatorul de serviciu care îl preia după un timp, face tot posibilul să se achite de sarcina job-ului și să convingă apelantul că orice problemă are o soluție, că viața este un miracol și că nu trebuie abandonată lupta. Oare va reuși de data asta?

Text și regie – Theo Herghelegiu

Distribuția: Andrei Aradits și Florin Penișoară

Concept grafic – Daniel Titza

Post-producție – Mihai Călinescu

Producător executiv – Mihai Penișoară

Mulțumiri speciale – Eduard Petru Jighirgiu

O producție Teatru la Cinema ©2020

Theo Herghelegiu

,,A te juca (fie și numai în niște repetiții online!) cu idei și concepte care scormonesc și provoacă sensibilități din trecut, prezent și viitor, ori care sparg încuietorile sertarelor în care ai îndesat milioane de amintiri urâte, ori care forțează la recunoașterea unor slăbiciuni, sau a unor îndoieli secrete, e ca și cum ai sări coarda pe buza râpei, încercând să cânți La vie en rose în același timp. 🙂

Dar… bucuria de a te întâlni cu doi actori atât de speciali, atât de bogați interior și atât de ludici, a făcut să merite tot efortul și toate ”scormoniturile” pe care piesa le-a produs în mentalul fiecăruia dintre noi.

In plus, a fost un ”duplex” București – California (locațiile celor doi actori aflându-se la doua continente și-un ocean distanță), care duplex a avut însemnătatea sa, cu surprize și cu provocări pe care nu le experimentezi în mod normal…

OPERATOR DE SERVICIU este un spectacol despre timp (cu tot ce lasă și cu tot ce șterge el din viețile noastre), dar, mai ales, este un spectacol despre viitor.”

Andrei Aradits

Daniel este un bărbat aflat în plină midlife crisis, proaspăt părăsit de nevastă, rămas șomer și înstrăinat la zeci de mii de km depărtare de țara lui. Singur și complet descurajat, în mijlocul unei colecții de traume, adunate conștiincios în cei 48 de ani ai săi, dar și unele proaspete, survenite în ultimele 72 de ore, el se află în punctul din care nu mai vede nicio ieșire din impas. S-ar agăța cu disperare de un colac salvator, dacă măcar ar ști încotro să caute așa ceva… Deocamdată, tot ce are este un număr de telefon de la compania Depanări psiho-afective Unltd.

Florin Penișoară

Viktor lucrează ca operator la o companie internațională (un fel de corporație-mamut, sau o multinațională uriașă), la care milioane de oameni sună cu video call, pentru a fi depanați în momente dificile, ori în plină criză (existențială, de nervi, de orice fel). Firma este una de top și oferă servicii de cea mai înaltă calitate, în peste 500 de limbi, angajând exclusiv profesioniști super-calificați în domeniul psi.

Viktor lucrează la Depanări psiho-afective Unltd. de foarte puțină vreme, iar întâmplarea, sau ironia sorții, face ca Daniel să fie chiar primul său pacient. Mai corect spus: client. Și încă unul cât se poate de dificil!

Vezi online și următoarele spectacole