Scenic View

Te rugăm să ne lași un review despre spectacol, ce ți-a plăcut  sau ce te-a emoționat cel mai mult …..chiar și un like! ?

În acest spectacol mulți artiști au investit, pe lângă talentul lor, zeci de ore de muncă, dar și satisfacția de a vă bucura pe dumneavoastră. Dacă ei ar fi jucat această piesă pe scenă, într-un teatru, atunci dumneavoastră ați fi cumpărat bilet, ca să-i puteți vedea.

Vizionarea nu este condiționată de cumpărarea unui bilet. Dar o donație din partea dumneavoastră reprezintă un gest de apreciere și susținere pentru cei care fac spectacole în această perioadă.

E simplu: accesați unul din butoanele Donează și puteți contribui cu orice sumă doriți, prin plata cu cardul sau paypal.

Vă mulțumim!

Scenic View este o monodramă despre singurătate și forță – despre zona ”gri” în care cele două se întâlnesc, când și când. Este un text care povestește despre cei 3 de R (revoltă, resemnare, renunțare) cu umor și cu nostalgie. O nostalgie jucăușă; aproape cinică.

Un spectacol în care se hârjonesc delicatețea și indignarea, poezia și bășcălia, tăcerea și urletul surd al amintirilor care încă (mai) dor.

Cu: Ion Radu Burlan 

Text – Victor Scoradeț

Regie – Theo Herghelegiu

Post-producție –  Andrei Georgescu

Muzica – Iustin Ștefan Ciuche

Producător executiv – Mihai Penișoară

O producție Teatru la Cinema ©2020

„Pe la începutul lunii iulie, regizoarea mi-a cerut un text. Am tot încercat s-o trag de limbă: Despre ce? Ce gen? Cât de lung? Despre cine?

Tot ce-am reușit să aflu a fost lungimea aproximativă. Și, cum tot omul care scrie, scrie despre sine – chiar și atunci când scrie despre altcineva – am încercat să mă văd ca personaj. Așadar, să scriu despre mine ca despre altcineva. Dar pornind de la mine. Și terminând cu mine.

La începutul verii, citisem cu încântare noul roman al lui Vlad Zografi, „Șapte octombrie”. Îmi regăsisem, acolo, intențiile de existență din adolescența timpurie, dar și atitudinea față de lume: de atunci, de mai târziu, de acum. Din aceste câteva elemente, am încercat să alcătuiesc un scenic view.

După vreo două săptămâni de neștiută „conviețuire” cu formidabilul actor care este Ionuț Burlan (spectacolul a fost lucrat fără știrea mea!), privind cu ochii ieșiți din orbite de surprindere spectacolul lui Theo, am aflat, despre mine, mai multe lucruri decât credeam că știu.

Da, se pare că trăim într-o parcare situată între o autostradă și un ocean. Dacă reușim să prindem momentul magic al asfințitului, poate că n-am trăit degeaba.”

Victor Scoradeț

Până acum, ZOOM-ul era ceva care se făcea de acasă, stând jos în fața computerului. De data asta, povestea s-a urcat în mașină și s-a dus pe autostrada. Cumva, s-a apropiat un picuț de film. N-a fost simplu deloc – impedimentele tehnice s-au ținut lanț, iar ingeniozitatea lui Ionuț Burlan a trebuit să-și dea un boost de vigoare, pentru că… hm! regizorul nu era pe set, ca să poată rezolva lucruri; era acasă, în fața laptopului.

Dar a meritat!… Iar demersul, (pe whatsapp de data asta) de a lucra muzica în real time cu Iustin Ciuche, a fost cireșica de pe tort.

Se întâplă lucruri, trăiești lucruri, descoperi lucruri. Posibil că zumeatrul este un teritoriu în care deja se fac acei primi baby steps. ”Pași mici pentru om….”  🙂

Theo Herghelegiu

„Un personaj care m-a bântuit în toată perioada repetițiilor; m-a bântuit în fiecare zi. În viața de zi cu zi. Și care, în acest interval de timp, s-a certat cu toți ai mei din casă. Cumva, el m-a schimbat pe mine și eu pe el. Într-un final, el a ajuns să se înțeleagă cu viața mea, iar eu am reușit să mă-nțeleg cu viața lui.”

Ion Radu Burlan

Vezi online și următoarele spectacole